Affaldsforebyggelse gennem historiefortællingGribskov kommune, står bag et projekt, der gennem historiefortælling forsøger at inspirere til affaldsforebyggelse i dagligdagen.
Konceptet er tænkt som levende historiefortælling på lokale biblioteker, skoler, forsamlingshuse og lignende; men nu er fortællingerne altså også optaget på video og kan ses på YouTube.
Der er tre fortællinger á ca. 20 minutters varighed. En om livet på landet. En om livet i en fiskerfamilie. Og en om livet i en arbejderfamilie.
Sammen med fortællingerne er der formidlet tre små opskrifter på hhv. en strikket karklud, en smørekniv i træ, og en opskrift på henkogning af pærer eller anden frugt.
Måske kan fortællinger fra gamle dage indirekte være med til at give en større generel ressourcebevidsthed!? Så selv om fortællingerne har fokus på affaldsforebyggelse, reparation og vedligeholdelse, så kan de måske alligevel understøtte en generel bedre affaldsadfærd og en bedre udsortering af affald til genanvendelse!?
Under alle omstændigheder er det en sjov og anderledes måde at kommunikere på – så selv om vi altså ikke kan opleve det live – så se lidt af Gribskov Kommunes historiefortællinger ved at følge linket her: www.gribskov.dk/gemmerdu

Ingen kommentarer:

Send en kommentar