Udfordringer og event som læringskoncept

Den Bæredygtige Generation Undersøger...

Den Bæredygtige Generation Undersøger (DBGU) er en årligt tilbagevendende udfordring, der afsluttes med en stor event for skoler i Københavns Kommune. Temaet skifter hvert år, men handler altid om ’affald og ressourcer’. Børnehaver og folkeskoler i Københavns Kommune kan deltage, ved at løse de udmeldte udfordringer og medbringe deres løsning til en stor event. Til eventen bliver børnenes løsninger bedømt af et dommerpanel, og klasserne kan vinde præmier. Hvert år vælges relevante samarbejdspartnere, der deltager i planlægningen og udviklingen af årets udfordringer og årets event. Ideen bag DBGU er at børn og unge selv udvikler bæredygtige løsninger på forskellige udfordringer omkring miljø, affald og ressourcer.


I 2016 var udfordringen mad- og emballagespild og titlen på projektet var ”Den Bæredygtige Generation Undersøger Mad- og Emballagespild”. Se vores lille film til lærere om eventen HER. Lærerne havde mulighed for at melde deres klasser til og fik så tilsendt materiale med udfordringer, inspiration og links til at læse mere. Se hæftet til indskolingen HER, til mellemtrinnet HER og til udskolingen HER. Lærerne og eleverne havde mulighed for selv at vælge retningen for deres arbejde, så længe det svarede på en af de opsatte udfordringer.
I november havde vi arrangeret en stor event, hvor de tilmeldte klasser kom og præsenterede deres arbejde, produkter og overvejelser for et dommerpanel. Klasserne prøvede desuden nogle sjove workshops, og der var også aktiviteter, der var mere løst organiseret. Der var tilmeldt indskolingsklasser og mellemtrinsklasser. Eventen blev sluttet af med, at mellemtrinnets konkurrence blev afgjort. En gruppe fra mellemtrinnet blev kåret som vinder og vandt en tur til den Blå Planet med klassen. Eventen i 2016 opnåede god omtale i lokale medier, som radio, tv og aviser og internt i kommunen.


I 2016 var projektet et samarbejde med Hotel- og Restaurantskolen, som også lagde lokaler til eventen. Kokke- og tjenereleverne underviste desuden på flere workshops og fik på den måde øvet sig i at formidle til forskellige aldersgrupper. Dommerpanelerne bestod af fagfolk og undervisere samt Børne- og Ungdomsborgmester Pia Allerslev. Alle dommerne var imponerede af elevernes innovative løsninger på udfordringerne og Børne- og Ungdomsborgmesteren har valgt at gå videre med nogle af ideerne omkring madordningen på skolerne i Københavns Kommune.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar